Speeltuin De Kievit

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefoon: 010 511 38 69

Wilgenlaan 5

2651 TA Berkel & Rodenrijs

De speeltuin is
nu gesloten.
Zaterdag
7 april gaan
we weer
open.

Kijk in de agenda voor
activiteiten in de
winter.

 

25 januari a.s. houdt Speeltuinvereniging De Kievit haar algemene ledenvergadering. In deze jaarlijkse algemene ledenvergadering presenteert het bestuur, de penningmeester, het financieel jaarverslag. De kascommissie controleert dit verslag. Wat doet de kascommissie verder nog? En wie zitten hierin?

Wat doet de kascommissie?
De kascommissie controleert, in het geval van een vereniging namens de leden, het financieel jaarverslag, welke voor de controle zal worden toegezonden.

Waar kijkt de kascommissie naar?
De kascommissie zal in haar onderzoek meestal naar de volgende zaken kijken.

• Het financieel verslag. Is de financiële informatie correct, volledig en actueel?

• De naleving van wettelijke en andere bepalingen. Zijn alle wettelijke bepalingen en verplichtingen nageleefd? Denk bijvoorbeeld aan het afdragen van belastingen en sociale lasten.

• Risico’s voor de vereniging. De kascommissie heeft inzicht in de gehele administratie en kan dus evt. risico’s signaleren.

Afbeeldingsresultaat voor alvHet bestuur van speeltuinvereniging De Kievit nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de jaarlijkse ledenvergadering welke gehouden zal worden in het Kievitsnest in de speeltuin op donderdag 25 januari 2018, aanvang 20.00 uur Koffie staat klaar vanaf 19.45 uur ..

 

De vergadering is toegankelijk voor alle leden en genodigden. We stellen uw komst ten zeerste op prijs! Tijdens de vergadering worden diverse zaken besproken en vastgesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de contributies en toegangsprijzen.

> Voor leden is hier de officiële uitnodiging met agenda te downloaden

Meedenken over het wel en wee van speeltuin De Kievit? Dat kan. Natuurlijk heb je als lid zeggenschap in de algemene ledenvergadering. Als bestuurder denk je direct mee over de korte en lange termijn. De Kievit is als vereniging afhankelijk van vrijwilligers, als bestuurder maak je deel uit van deze vrijwilligers.

Op dit moment zijn we op zoek naar ten minste twee nieuwe bestuursleden die zich willen inzetten voor de speeltuin. Bestuursleden die willen meedenken en meedoen. Zo is de positie van secretaris op dit moment niet ingevuld. Ook zoeken we algemene bestuursleden, bijvoorbeeld met affiniteit op het gebied van fondsenwerving. 

Als bestuurder maak je kennis met alle aspecten van de vereniging. Woon je pas kort in Lansingerland en ken je De Kievit pas net? Dat vormt geen bezwaar voor het bestuurswerk. Met De Kievit doe je snel ervaring op binnen Lansingerland en leer je de gemeente snel kennen.

De Kievit organiseert het hele jaar door activiteiten voor haar leden. Enkele activiteiten zijn specifiek voor onze vrijwilligers. Als bestuurder kun je hieraan deelnemen. 

Geïnteresseerd? Kijk dan op onze vacaturepagina of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op zondag 10 december van 11.00 uur tot 16.00 uur is het Midwinterfeest in de Speeltuin.
Dit jaar als thema het foute kerstfeest.Afbeeldingsresultaat voor foute kerstfeest
We verkopen deze dag natuurlijk onze kerstbomen en hebben een wensboom. Verder kun je allerlei lekker eten kopen oliebollen, pannenkoeken, wafels, hamburgers enz.
Je kan een kaart kopen om kerststukjes te maken, pannenkoeken versieren, op de foto met de kerst elf, je krijgt een marshmallow en glühwein of chocolademelk.
We draaien gezellige muziek en je kan lekker warm zitten bij het kampvuur.

 

animaatjes-sint-en-piet-18572.jpg - 53,73 kBNatuurlijk komt ook dit jaar Sinterklaas naar de speeltuin! Hij neemt zijn pietjes ook gezellig mee! Het feest is zaterdag 25 november van 15.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf 7 jaar mag je alleen komen, als je jonger bent dan met begeleiding. Neem je pasje mee als je lid bent, dan is de toegang gratis. Zonder pasje betaal je €1,--. De kinderen krijgen limonade en iets lekkers. Voor de ouders/begeleiders verkopen we koffie of thee. Sinterklaas vind het erg leuk als jullie iets moois tekenen of knutselen.

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding sint en pietZoals ieder jaar kan Sinterklaas een bezoekje brengen bij u thuis. Maar hij heeft het altijd erg druk rond deze tijd. Gelukkig is er iemand in de speeltuin die de agenda voor de Sint bijhoudt. Alleen voor Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Wilt u dat de Sint bij u op bezoek komt? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Op 6 december vertrekt de Sint weer naar Spanje, dus deze dag kunt u niet meer afspreken. wacht niet te lang met reserveren want VOL=VOL.

Afbeeldingsresultaat voor sint maarten lampion optochtA.s. Zaterdag 11 november. Lampionnenoptocht Sint Maarten. iedereen is welkom! Verzamelen in de Kievit 18.45 uur. Start tocht 19.00 uur, tot ongeveer iets voor 20.00 uur. Neem allemaal je eigen lampion mee. Onderweg krijgen jullie allemaal snoepjes die onderweg uitgedeeld worden door onze eigen vrijwilligers.

Op zaterdag 28 oktober is het weer griezelen in de speeltuin. Het thema is dit jaar KIPPENVEL van de boeken. We houden een tocht in de tuin met groepjes rond de 10 personen. De entree is via de zaal (Het Kievitsnest). Rond 19.00 uur starten we deze activiteit. Voor leden is het gratis, alleen op vertoon van de pasjes. Voor niet leden zijn de kosten € 2,-. In de rij kunt u drinken en speciaal eigengemaakt lekkers kopen. Het is leuk als je zelf ook verkleed komt. Kinderen onder de 7 jaar zijn verplicht om met begeleiding te komen. Aan het eind staat een vrijblijvende donatie pot voor de onkosten. Hopelijk zien we jullie allemaal verschijnen, het is voor jong en oud.

 

bingo-159974_960_720.png - 333,75 kBBingo voor volwassenen in Speeltuin De Kievit!!! A.s. donderdagavond 19 oktober. U bent welkom vanaf 19.30 uur. We starten om 20.00 uur. Ingang Sterrenweg. Wij zijn er klaar voor. U komt toch ook?juultje-en-mups-1.jpg - 61,34 kBOp 4 oktober vieren we in De Speeltuin dierendag met dokter Bloom. Als je wilt mag je met je knuffeltje langskomen om een bezoekje te brengen aan de dokter. Dan kan hij waarschijnlijk je knuffeltje weer beter maken. Het spreekuur is van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het is alleen niet voor echte dieren. Met de cavia's zal er een race gehouden worden en er is ezeltje prik. We vinden het leuk als je ook gezellig komt!

 

Kook en Knutsel.

Heb jij zin om 5 keer een woensdagmiddag te komen koken en knutselen, bij Speeltuin De Kievit? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel naar 010-5113869.De kosten zijn €15,-- voor 5 keer. Met limonade en een snoepje. De dagen zijn 11 okt. - 25 okt. - 8 nov. - 22 nov. - en 29 nov. Het is van 13.30 uur tot 16.00 uur en bedoelt voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

bingo-159974_960_720.png - 333,75 kBBINGO voor volwassenen in Speeltuin De Kievit!! A.s. donderdagavond 21 september. U bent welkom vanaf 19.30 uur. We starten om 20.00 uur. Ingang Sterrenweg. Wij zijn er klaar voor. U komt toch ook?

rommelmarkt-2.jpg - 11,64 kB

Wij zoeken spullen voor de rommelmarkt voor Speeltuin De Kievit. Op Zaterdag 7 oktober is er rommelmarkt in het Kievitsnest (ingang sterrenweg). Heeft u uw zolder of de garage al opgeruimd? Geef uw spullen een tweede kans en breng ze naar De Kievit. U steunt er de speeltuin mee! We zijn blij met huishoudelijke spullen, speelgoed, boeken, cd's/dvd's, prullaria (geen kleding). het moet schoon, heel en compleet zijn. Inleveren t/m 6 oktober in de speeltuin.compleet zijn. Inleveren t/m 6 oktober in de speeltuin.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor rabobank fietstochtZondag 17 september organiseert de Rabobank de jaarlijkse sponsorfietstocht. Ook dit jaar fietst De Kievit mee. Wanneer je meefietst is dat niet alleen heel leuk en sportief, met jou deelname sponsor je ook jouw favoriete speeltuin.

Meld je bij ons aan! Je kunt dan op eigen gelegenheid meefietsen of samen met van De Kievit. De opbrengst kan altijd naar de Kievit gaan. Afstanden 15, 30 en 60 kilometer. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan bij het winkeltje. We houden je dan op de hoogte en geven je informatie om te starten voor De Kievit.

Afbeeldingsresultaat voor rabobank fietstocht

Afbeeldingsresultaat voor rommelmarkt

 

Woensdag 30 augustus en 6 september kan je spulletjes verkopen in de Kievit. Kom je ook gezellig met je kleedje zitten van 13.00 uur tot 16.00 uur? Iedereen die lid is mag op vertoon van zijn of haar pasje komen verkopen en niet-leden betalen entree. Volwassenen die komen verkopen zonder kinderen is de entree gratis. Als het mooi weer is zullen wij die dag ook lekker ijs scheppen!

Zaterdag 7 oktober is het sluitfeest in de Kievit en houden wij een grote rommelmarkt. Wij zijn nog op zoek naar spullen met uitzondering van kleding en grote meubels die we kunnen verkopen, de opbrengst is voor de Kievit. Het liefst speelgoed en boeken. Spullen kunnen tot en met 6 oktober tussen 11.00 uur en 16.00 uur of dinsdagavond tussen 19.30 uur en 22.00 uur worden gebracht, dus niet meer op de dag zelf!

 

Afbeeldingsresultaat voor tentenkamp

Zaterdag 12 augustus mogen jullie een nachtje komen logeren in de speeltuin. Je neemt je eigen tentje mee en je slaapt op je eigen luchtbed of matje en in je eigen slaapzak. Vergeet je zaklamp niet!

Het tentenkamp begint al om 11.00 uur en eindigt op zondag 13 augustus om 10.00 uur. Je kunt je hiervoor nu al inschrijven bij het winkeltje. Dit kan uiterlijk tot donderdag 10 augustus! 

De minimale leeftijd is 7 jaar en de totale kosten zijn €15,- per persoon. Daar is eten en drinken bij inbegrepen. Bij de inschrijving krijg je te horen wat je allemaal moet meenemen! 

Vrijdag 30 juni 2017 - Twee Kievit Fans strijden om de winst in de Beste Vrienden Quizz vanavond om 18u op Zapp. Mick en Jeroen strijden om de eer en misschien ook voor een bijdrage aan De Kievit. Worden ze finalist? 

Kijk ook BVQ en je weet het als eerste!

Door het koude en natte weer hebben we besloten om het disco zwemmen niet door te laten gaan.

Maar niet getreurd, het staat nu gepland op 19 augustus, dan is er hopelijk meer zon.

Ook van 19.00 uur tot 20.30 uur. Dit komt ook nog op Facebook en in de krant.

Afbeeldingsresultaat voor discozwemmenZaterdag 1 juli is er van 19.00 tot 20.30 uur disco zwemmen in de Speeltuin. Er is gezellige muziek en je mag zelf ook muziek meenemen! Tussen het zwemmen door zullen we ook wat spelletjes doen.

Het winkeltje is open voor een lekker snoepje of ijsje dus neem wat geld mee!

Kom je ook gezellig?

Bij slecht weer zal het verplaatst worden naar een andere datum. Houdt onze Facebook en website in de gaten voor het laatste nieuws!

 

 

Vandaag - woensdag 14 juni - zijn alle baden en de waterkievit geopend. Dit natuurlijk bij voldoende zwemmers. Meld je even bij het winkeltje als je wilt zwemmen.     

Je kunt via onze zwembadcam zien of er al zwemmers zijn!

Houdt FaceBook en website in de gaten, we geven daar het laatste nieuws!

Veel zwemplezier!

De zon schijnt eindelijk lekker en het wordt alweer lekker warm. De Waterkievit is gelukkig al open, nu ook tijd voor de zwembaden. 

Woensdag 17 mei om 14.00 uur openen we officieel het zwemseizoen met de opening van de zwembaden. Ze zijn weer netjes schoongemaakt door leiding en vrijwilligers. We rekenen op stralende zon. Met een lekker muziekje erbij en speelgoed in het zwembad gaan we van start.

Voor de smulpapen onder ons verkopen we schepijs. Als je lid bent betaal je €0,75 voor een ijsje op vertoon van je pas. Zonder pasje betaal je €1,-.

Ben jij er ook bij? Vergeet niet je zwembroek mee te nemen en voor kinderen van 3 jaar of jonger zijn zwembandjes verplicht.

Tot woensdag!

Leuke Kinderrommelmarkt in de speeltuin. Kom je ook en neem je de spulletjes die je wilt verkopen mee? De rommelmarkt is voor kinderen, jong en oud mogen komen kopen!

De rommelmarkt begint om 13u en eindigt om 16u. 

Kom je als volwassene alleen voor de rommelmarkt? Meld je dan bij het winkeltje, dan kun je gratis kijken maar wel leuke dingen kopen.

Is het weer op 3 mei slecht, dan wijken we uit naar 10 mei.

 

Openingstijden

Speelseizoen
Van 1e zaterdag in april
t/m 1e zaterdag in oktober
is de speeltuin dageljiks
geopend.

De speeltuin is tot & met
vrijdag 6 april 2018 gesloten.

Openingstijden in speelseizoen
Weekdagen 
10u - 17.30u
Weekends en feestdagen
11u - 17.30u

Impressie

 • geitjes.jpg
 • geitjes2.jpg
 • geitjes3.jpg
 • geitjes4.jpg
 • geitjes5.jpg
 • schip.jpg
 • schommel.jpg
 • schommel2.jpg
 • schoolreisjes.gif
 • speeltoestel1.jpg
 • speeltoestel2.jpg
 • trampoline.jpg
 • verjaardagsfeestje.gif
 • zandbak.jpg

Volg ons op...

Ben je helemaal online en wil je De Kievit overal volgen? Druk dan op de knop om naar onze Twitter / Facebook pagina's te gaan.

"Like" en deel je ons meteen?

 
 

Facebook