Speeltuin De Kievit

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefoon: 010 511 38 69

Wilgenlaan 5

2651 TA Berkel & Rodenrijs

De speeltuin is
nu geopend!
Kom je ook
spelen?
Kijk in de agenda voor
activiteiten in de
lente en zomer.

 

bingo-159974_960_720.png - 333,75 kBBINGO voor volwassenen in Speeltuin De Kievit!! A.s. donderdagavond 21 september. U bent welkom vanaf 19.30 uur. We starten om 20.00 uur. Ingang Sterrenweg. Wij zijn er klaar voor. U komt toch ook?

rommelmarkt-2.jpg - 11,64 kB

Wij zoeken spullen voor de rommelmarkt voor Speeltuin De Kievit. Op Zaterdag 7 oktober is er rommelmarkt in het Kievitsnest (ingang sterrenweg). Heeft u uw zolder of de garage al opgeruimd? Geef uw spullen een tweede kans en breng ze naar De Kievit. U steunt er de speeltuin mee! We zijn blij met huishoudelijke spullen, speelgoed, boeken, cd's/dvd's, prullaria (geen kleding). het moet schoon, heel en compleet zijn. Inleveren t/m 6 oktober in de speeltuin.compleet zijn. Inleveren t/m 6 oktober in de speeltuin.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor rabobank fietstochtZondag 17 september organiseert de Rabobank de jaarlijkse sponsorfietstocht. Ook dit jaar fietst De Kievit mee. Wanneer je meefietst is dat niet alleen heel leuk en sportief, met jou deelname sponsor je ook jouw favoriete speeltuin.

Meld je bij ons aan! Je kunt dan op eigen gelegenheid meefietsen of samen met van De Kievit. De opbrengst kan altijd naar de Kievit gaan. Afstanden 15, 30 en 60 kilometer. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan bij het winkeltje. We houden je dan op de hoogte en geven je informatie om te starten voor De Kievit.

Afbeeldingsresultaat voor rabobank fietstocht

Afbeeldingsresultaat voor rommelmarkt

 

Woensdag 30 augustus en 6 september kan je spulletjes verkopen in de Kievit. Kom je ook gezellig met je kleedje zitten van 13.00 uur tot 16.00 uur? Iedereen die lid is mag op vertoon van zijn of haar pasje komen verkopen en niet-leden betalen entree. Volwassenen die komen verkopen zonder kinderen is de entree gratis. Als het mooi weer is zullen wij die dag ook lekker ijs scheppen!

Zaterdag 7 oktober is het sluitfeest in de Kievit en houden wij een grote rommelmarkt. Wij zijn nog op zoek naar spullen met uitzondering van kleding en grote meubels die we kunnen verkopen, de opbrengst is voor de Kievit. Het liefst speelgoed en boeken. Spullen kunnen tot en met 6 oktober tussen 11.00 uur en 16.00 uur of dinsdagavond tussen 19.30 uur en 22.00 uur worden gebracht, dus niet meer op de dag zelf!

 

Afbeeldingsresultaat voor tentenkamp

Zaterdag 12 augustus mogen jullie een nachtje komen logeren in de speeltuin. Je neemt je eigen tentje mee en je slaapt op je eigen luchtbed of matje en in je eigen slaapzak. Vergeet je zaklamp niet!

Het tentenkamp begint al om 11.00 uur en eindigt op zondag 13 augustus om 10.00 uur. Je kunt je hiervoor nu al inschrijven bij het winkeltje. Dit kan uiterlijk tot donderdag 10 augustus! 

De minimale leeftijd is 7 jaar en de totale kosten zijn €15,- per persoon. Daar is eten en drinken bij inbegrepen. Bij de inschrijving krijg je te horen wat je allemaal moet meenemen! 

Vrijdag 30 juni 2017 - Twee Kievit Fans strijden om de winst in de Beste Vrienden Quizz vanavond om 18u op Zapp. Mick en Jeroen strijden om de eer en misschien ook voor een bijdrage aan De Kievit. Worden ze finalist? 

Kijk ook BVQ en je weet het als eerste!

Door het koude en natte weer hebben we besloten om het disco zwemmen niet door te laten gaan.

Maar niet getreurd, het staat nu gepland op 19 augustus, dan is er hopelijk meer zon.

Ook van 19.00 uur tot 20.30 uur. Dit komt ook nog op Facebook en in de krant.

Afbeeldingsresultaat voor discozwemmenZaterdag 1 juli is er van 19.00 tot 20.30 uur disco zwemmen in de Speeltuin. Er is gezellige muziek en je mag zelf ook muziek meenemen! Tussen het zwemmen door zullen we ook wat spelletjes doen.

Het winkeltje is open voor een lekker snoepje of ijsje dus neem wat geld mee!

Kom je ook gezellig?

Bij slecht weer zal het verplaatst worden naar een andere datum. Houdt onze Facebook en website in de gaten voor het laatste nieuws!

 

 

Op 24 juni is ons midzomerfeest met het thema FROZEN.                                                                   Het is vanaf 11.00 UUR t/m 16.00 uur. We hebben een spellen kaart voor leden € 2,- en niet leden € 2,50 Daar kan je iglo bouwen, olaf knutselen, olafje prik, sneeuwballen gooien, groot springkussen van Frozen kasteel en op de foto met Olaf, Elsa en Anna. Dit kan ook zonder spellenkaart, dan zijn de kosten € 1,-.

We hebben ook veel leuke prijzen bij het enveloppen trekken. En touwtje trekken, altijd prijs en iets van Frozen.

Maar natuurlijk kan je ook een lekkere plons nemen in het zwembad.

Hopelijk zien we jullie allemaal verschijnen op ons Frozenfeest. 

Vandaag - woensdag 14 juni - zijn alle baden en de waterkievit geopend. Dit natuurlijk bij voldoende zwemmers. Meld je even bij het winkeltje als je wilt zwemmen.     

Je kunt via onze zwembadcam zien of er al zwemmers zijn!

Houdt FaceBook en website in de gaten, we geven daar het laatste nieuws!

Veel zwemplezier!

De zon schijnt eindelijk lekker en het wordt alweer lekker warm. De Waterkievit is gelukkig al open, nu ook tijd voor de zwembaden. 

Woensdag 17 mei om 14.00 uur openen we officieel het zwemseizoen met de opening van de zwembaden. Ze zijn weer netjes schoongemaakt door leiding en vrijwilligers. We rekenen op stralende zon. Met een lekker muziekje erbij en speelgoed in het zwembad gaan we van start.

Voor de smulpapen onder ons verkopen we schepijs. Als je lid bent betaal je €0,75 voor een ijsje op vertoon van je pas. Zonder pasje betaal je €1,-.

Ben jij er ook bij? Vergeet niet je zwembroek mee te nemen en voor kinderen van 3 jaar of jonger zijn zwembandjes verplicht.

Tot woensdag!

Leuke Kinderrommelmarkt in de speeltuin. Kom je ook en neem je de spulletjes die je wilt verkopen mee? De rommelmarkt is voor kinderen, jong en oud mogen komen kopen!

De rommelmarkt begint om 13u en eindigt om 16u. 

Kom je als volwassene alleen voor de rommelmarkt? Meld je dan bij het winkeltje, dan kun je gratis kijken maar wel leuke dingen kopen.

Is het weer op 3 mei slecht, dan wijken we uit naar 10 mei.

 

foto van Speeltuin De Kievit Lansingerland.

Vanaf zaterdag 1 april zijn we weer open! Op deze zaterdag gratis toegang voor iedereen. Kom langs en laat je schminken of koop een lekker suikerspin.

Het is vanaf deze zaterdag ook mogelijk je lidmaatschapspasjes weer af te halen of lid te worden van De Kievit. Lid worden kan vanaf 51 euro, één bedrag voor het hele gezin voor een heel jaar. Afrekenen kan contant maar nog liever met PIN. Meer informatie op http://www.speeltuindekievit.nl/prijzen 

Tot ziens in De Kievit

11 maart 2017 - NL-Doet 2017 dag 2 - Na het succes van gisteren heeft vandaag een grote groep klussers de handen uit de mouwen gestoken in speeltuin De Kievit. Er is veel aangepakt: geschoffeld, onkruid gestoken, hekken geplaatst, hekken rechtop gezet en nog veel meer en *** nieuwsflits *** een nieuw speeltoestel geplaatst! Tussendoor genoten we van een lekker broodjeslunch en versnaperingen.

De Kievit bedankt alle klussers van Vluchtelingenwerk, Wij Lansingerland, Lions Berkel en alle individuele klussers voor hun tomeloze inzet. We sloten de dag af met een gezellige borrel én een aantal aanmeldingen voor vrijwilligerswerk in ons dinsdagavond klusteam. Oranje Fonds, bedankt voor het organiseren van NLdoet.

Het resultaat van NL-Doet: een mooie, opgeruimde speeltuin die al bijna klaar is voor de opening van het speelseizoen op 1 april a.s.

 

10 maart 2017 - Vandaag geslaagde dag klussen door de inzet van leerlingen van de Toorop Mavo. Alle speeltoestellen zijn met geboend, er is veel onkruid gewied en flink wat plaggen gras verwijderd. Er is gewerkt in een heerlijk zonnetje en een positieve sfeer. Klussers, bedankt!

Morgen nog een dag klussen! Dankzij NL-Doet is de speeltuin straks klaar voor de opening van het speelseizoen op 1 april. Ook vrijwilliger worden van De Kievit? Informeer in de speeltuin.

 

Lid worden van De Kievit in 2017? Een goed idee! Met het gezinslidmaatschap betaal je één vast bedrag voor het gehele gezin voor een heel jaar lang plezier bij De Kievit. Wanneer u nu inschrijft en uiterlijk 14 maart a.s. betaalt, dan krijgt u een korting van €2,50 op de contributie. Inschrijven kan eenvoudig online via dit inschrijfformulier. Op dit moment kunnen nieuwe leden alleen nog per bank betalen of tijdens opening van de speeltuin met pin of contant in het winkeltje.

Al lid van De Kievit in 2016? Betaal dan nu eenvoudig online

U ontvangt uiterlijk 20 februari de brief die u informeert over nieuwe contributies en de betaling. Zorg dat u uiterlijk 14 maart betaalt, zodat u €2,50 korting krijgt op het lidmaatschap van De Kievit. Betalen kan eenvoudig online met iDeal via dit formulier

Het bestuur van speeltuinvereniging De Kievit nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de jaarlijkse ledenvergadering welke gehouden zal worden in het Kievitsnest in de speeltuin op donderdag 26 januari 2017, aanvang 20.00 uur Koffie staat klaar vanaf 19.45 uur ..

De vergadering is toegankelijk voor alle leden en genodigden. We stellen uw komst ten zeerste op prijs! Tijdens de vergadering worden diverse zaken besproken en vastgesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de contributies en toegangsprijzen.

> Voor leden is hier de officiële uitnodiging met agenda te downloaden

Medewerkers en vrijwilligers van De Kievit wensen je fijne kerstdagen en een gelukkig 2017 met heel veel speelplezier in de speeltuin.

De jaarplanning wordt op dit moment gemaakt en er is in het nieuwe jaar veel leuks te doen. Van knutselen, koken, bingo en nog veel meer voor kinderen tot en met line-dancing en bingo voor volwassenen. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws.

We zien je graag weer terug in 2017!

Zaterdag 10 december 13.00-16.00u is het Midwinterfeest in De Kievit. De speeltuin is in kerstsfeer en nodigt je graag uit om deze periode met ons te vieren. Toegang gratis.

Er zijn veel leuke activiteiten en workshops voor jong en oud:

 • Workshop kerststukje maken (va €5.00)
 • Kerst schudbol maken (€1.50, zo'n bol waarin het sneeuwt als je hem schudt)
 • Op de foto met de kerstman of kerstelf
 • Kerst-minifair met verkoop kerststukjes en Kerstartikelen
 • Verkoop VERS gebakken oliebollen
 • Verkoop kerstbomen

Dit alles onder het genot van een glas glühwein of warme chocomelk (gratis) en gezellige kerstmuziek.

Kom je ook?

Zaterdag 3 december start de traditionele verkoop van kerstbomen in De Kievit. Ook dit jaar hebben we weer de hand weten te leggen op een mooi assortiment bomen. In elke prijsklasse. 

Kom langs en kies gezellig een mooie boom uit. Onze verkopers helpen u graag met uitkiezen en pakken daarna uw boom handig in. 

We hebben verschillende soorten mooie bomen voor u geselecteerd. Onder andere sparren, nordmannen en ook bomen met wortel in pot, voor een aantrekkelijke prijs. De opbrengst is bestemd voor De Kievit: zo wordt kerst nog fijner!

Betalen doet u eenvoudig met pin, maar contant kan ook.

De verkoop is maandag tot en met zondag vanaf 10u tot 17u.
De verkoop gaat door zo lang de voorraad strekt, ook tijdens het midwinterfeest.

Zaterdag 10 december: midwinterfeest

Leuke workshops, warme chocolademelk, een lekkere gluwein, gezellige muziek, een houtvuur én het Kievitskoor. Kom ook en luid samen met ons de winter in. Zaterdag 10 december tussen 14 en 16u. 

Toegang gratis.

Voor sommige activiteiten is vooraf aanmelden wensenlijk. Houd de website in de gaten voor informatie.

Zaterdag 1 oktober is het de laatste dag dat de speeltuin open is in 2016. Natuurlijk zijn er in gedurende de herfst en winter nog heel veel activiteiten, maar buiten is het dan weer even voorbij. En de laatste speeldag vieren we met een feest!

Met gezellige discomuziek en een rommelmarkt in Het Kievitsnest. Kom je ook? Het feest begint om 11u.

Op zoek naar spulletjes voor de rommelmarkt

Voor de rommelmarkt zijn we nog op zoek naar spulletjes om te verkopen. De opbrengst is voor De Kievit. Heeft u de zolder en garage al opgeruimd? We zijn blij met uw spullen (geen kleding), die wel heel, compleet en schoon moeten zijn. Ook speelgoed is van harte welkom!

Inleveren kan tot en met vrijdag 30 september bij de speeltuin.

 

Zaterdag 25 juni jl. heeft de burgemeester van Lansingerland met het starten van een bootjesrace het zwemseizoen én de nieuwbouw feestelijk geopend. Daarbij bedankte hij alle vrijwilligers, sponsors, medewerkers en leden voor hun hulp en inzet bij het realiseren van dit alles. Zonder subsidies, maar vanuit eigen kracht en middelen.

Na zes jaren van plannen, fondsen werven, ontwerpen, bouwen en installeren was het eindelijk zover: het project van het vernieuwen van de zwembaden en technische installaties is voltooid. Een goede reden om deze mijlpaal samen te vieren.

Feestelijke dag

De dag begon goed: bij de workshop bootjebouwen werden van plastic flessen mooie zeilbootjes gebouwd waarmee later op de dag kon worden meegedaan aan de bootjesrace.
Rond het middaguur verraste het Helicon Twirlteam onze bezoekers met een swingend optreden. En toen rond half twee dhr. V/d Stad, burgemeester van Lansingerland het startschot gaf voor de bootjesrace, was de spanning om te snijden. Aangemoedigd door de omstanders snelde een ware armada aan bootjes naar de overkant van het bad. De race werd uiteindelijk gewonnen door Timo. Hij won een leuke prijs.

De feestelijkheden werden afgesloten met een demonstratie synchroonzwemmen in het diepe bad.

Eindelijk is het dan zover, Speeltuin De Kievit is geopend voor een nieuw speelseizoen. We hebben met z'n allen weer hard gewerkt om de speeltuin weer tip top in orde te maken. Er zijn vier nieuwe speeltoestellen, kijken of jullie ze kunnen vinden, dan kan je dat vertellen aan de speeltuinleiding. 

Lidmaatschapspasjes

Vandaag kunt u ook uw lidmaatschapspasjes komen afhalen in het Kievitsnest, mits u tijdig hebt betaald. Na 2 april kunnen lidmaatschapspassen worden afgehaald in het winkeltje bij de ingang.

Nog geen lid? Geen probleem!

En als u nog niet lid bent kunt u dat natuurlijk altijd nog worden, ook daarvoor kunt u in de zaal terecht. Alleen op 2 april geldt er nog een korting op het lidmaatschap.

2 april gratis toegang!

Verder is de entree vandaag gratis en loopt Karel Kievit van 11.00 tot 13.00 uur rond met wat lekkers. Er is een verkoop van verse suikerspinnen en popcorn. Het belooft vandaag heerlijk weer te worden, dus zien we jullie graag allemaal verschijnen. 

Omdat er nog gewerkt wordt bij het zwembad kunt u alleen via de Sterrenweg naar de zaal toe.

Openingstijden

Speelseizoen
Van 1e zaterdag in april
t/m 1e zaterdag in oktober
is de speeltuin dageljiks
geopend.

De speeltuin is tot & met
vrijdag 31 maart 2017 gesloten.

Openingstijden in speelseizoen
Weekdagen 
10u - 17.30u
Weekends en feestdagen
11u - 17.30u

Impressie

 • geitjes.jpg
 • geitjes2.jpg
 • geitjes3.jpg
 • geitjes4.jpg
 • geitjes5.jpg
 • schip.jpg
 • schommel.jpg
 • schommel2.jpg
 • schoolreisjes.gif
 • speeltoestel1.jpg
 • speeltoestel2.jpg
 • trampoline.jpg
 • verjaardagsfeestje.gif
 • zandbak.jpg

Volg ons op...

Ben je helemaal online en wil je De Kievit overal volgen? Druk dan op de knop om naar onze Twitter / Facebook pagina's te gaan.

"Like" en deel je ons meteen?

 
 

Facebook