Speeltuin De Kievit

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefoon: 010 511 38 69

Wilgenlaan 5

2651 TA Berkel & Rodenrijs

Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen door de regering inzake het Coronavirus, heeft Speeltuin De Kievit - na zorgvuldige afwegingen - besloten om de opening van de speeltuin uit te stellen tot nader order. Normaliter opent de speeltuin op de eerste zaterdag van april haar deuren.

Wel gaan alle voorbereidingen door om zodra het mogelijk is weer open te kunnen gaan.

We gaan ons best doen voor een langere openstelling aan het einde van het seizoen.

De papiercontainer en kledingcontainer blijven open.

Tijdens NL-Doet is er door klussers al hard gewerkt aan de speeltuin, toen nog met de op dat moment geldende regels.

Zorg goed voor jezelf en elkaar! En houdt onze Facebook-pagina en website in de gaten voor updates.

Extra korting op het lidmaatschap
Ten minste tot eind april krijgt u extra korting bij het afsluiten van uw lidmaatschap. >meld u hier aan voor het lidmaatschap

UPDATE: Ook de kinderbingo van a.s. woensdagmiddag gaat NIET door! Reden is helaas uit voorzorg voor het Coronavirus. 

UPDATE: A.s.  Donderdag 19 maart gaat de bingo voor volwassenen NIET door. Reden is helaas uit voorzorg voor het  Coronavirus. We zien u graag weer op donderdag 16 april!

A.s. woensdag 18 Maart 2020 is er weer een gezellige kinderbingo. Aanvang 14.00 uur tot 15.30 uur in het kievitsnest (ingang Sterrenweg). Entree: € 3,50 voor 3 rondes incl. limo en wat lekkers voor de kinderen. Koffie, thee, fris, en snoep is gewoon te koop. Komen jullie ook?

Wil jij ook werken in één van de mooiste en leukste speeltuinen van Zuid-Holland?

Speeltuin De Kievit is een speeltuin met een grote speelweide met veel speeltoestellen, 2 zwembaden, een waterspeelplaats en een kleine kinderboerderij. Alle kinderen zijn welkom, maar kinderen van 0-12 jaar zijn de belangrijkste doelgroep van De Kievit. Het speeltuinseizoen start begin april en eindigt begin oktober. Ook in de wintermaanden vinden er diverse activiteiten plaats, zoals een kook- en knutselclub, Halloween, de Sint Maarten optocht, kinderbingo, het Sinterklaasfeest en de kerstbomenverkoop.

 Speeltuin De Kievit is per direct op zoek naar een Speeltuinleid(st)er.

Functie omschrijving:

In deze zeer afwisselende functie ben je onder andere (mede) verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de speeltuin, toezicht houden op en schoonhouden van de tuin en de zwembaden, uitvoeren van verplichte metingen van de zwembaden, verkoop van snoep, drank en ijs vanuit de winkel en het bijhouden van de voorraden hiervan.

Het voeren van administratieve werkzaamheden zoals het bijhouden van de website, het opstellen van een nieuwsbrief en informatieboekje behoren ook tot de werkzaamheden. Verder stuur je de aanwezige vrijwilligers aan en geef je bij toerbeurt leiding aan de activiteiten die georganiseerd worden.

Natuurlijk doe je dat niet alleen. Het team bestaat uit vier speeltuinleiders. Daarnaast is er een grote groep vrijwilligers die helpt met allerlei taken en activiteiten. De speeltuinleiders maken met een aantal vrijwilligers deel uit van de activiteitencommissie.

Functie eisen:

Voor deze functie is het uiteraard belangrijk dat je goed kan omgaan met kinderen en volwassenen. Je bent stressbestendig, kan goed prioriteiten stellen, flexibel, proactief, creatief en klantgericht. Je beschikt over een goede kennis van Word/Windows en kan je goed met een computer overweg. Winkelervaring zoals kassawerkzaamheden en goed kunnen hoofdrekenen is een pre.

Je bent in het bezit van een EHBO diploma of bereid deze te halen en je bent verplicht de herhalingslessen te volgen

De werkuren worden in overleg vastgelegd in een rooster. In de maanden dat de speeltuin open is werk je gemiddeld 28 uur per week en in de wintermaanden als de speeltuin gesloten is gemiddeld 10 uur per week. Speeltuin De Kievit is tijdens de opening zeven dagen per week geopend, je zal tijdens deze maanden dus ook in de weekenden werken.

Salarisindicatie fulltime (40 uur) bruto tussen € 1.775,- en € 1.900,-

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Gerty Venekamp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50807356)

Als je wilt solliciteren stuur dan uiterlijk 5 maart 2020 je CV en motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t.a.v. Gerty Venekamp.

Wil je meer weten over de speeltuin, kijk dan op www.speeltuindekievit.nl

Heeft u zin in vers gebakken oliebollen? Geen probleem! Speeltuin de Kievit bakt ze voor u op oudejaarsdag! U haalt ze op tussen 12.30 en 14.00 uur. U kunt ze bestellen t/m 28 december!

5 oliebollen naturel € 3,50.

10 oliebollen naturel € 6,00.

5 oliebollen rozijnen € 4,00.

10 oliebollen rozijnen € 7,00.

Laat uw bestelling hier achter. Wij zorgen voor de rest! Bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

A.S. Zaterdag 23 november 23019 komt Sinterklaas met zijn pieten op bezoek in de speeltuin. Het feest is van 15.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het is in het Kievitsnest ( ingang Sterrenweg) en de zaal is open vanaf 14.45 uur. Sinterklaas houd van mooie tekeningen of een leuke knutsel. De kinderen krijgen limonade en iets lekkers. De begeleiders kunnen een lekker kopje koffie, thee of fris kopen. Het feest is voor kinderen tot 9 jaar en t/m 6 jaar is begeleiding verplicht. Voor leden is het gratis op vertoon van de pasjes. Niet leden betalen € 1,--

UPDATE: we hebben gevraagd om even voor 19u de regen uit te zetten. Dat lijkt te lukken! De Sint Maarten optocht gaat vanavond zoals gepland door! Tot straks!

-----

A.s. Maandag 11 november is ons jaarlijkse Sint Maarten optocht vanuit De Speeltuin De kievit., door de straten in de buurt van de speeltuin. We verzamelen op 18.45 uur en vertrekken om 19.00 uur. Het is leuk als je een lampionnetje meeneemt voor de optocht. Onderweg krijgen jullie allemaal snoepjes en iets gezonds. De optocht duurt ongeveer drie kwartier en kinderen onder de 7 jaar moeten met begeleiding komen. We eindigen ook weer bij de speeltuin en zingen onderweg allerlei Sint Maarten liedjes. Jullie komen toch ook?

Het is niet te missen: er wordt flink gewerkt in De Kievit! Er komen namelijk nieuwe speeltoestellen. Om deze klus te klaren zijn er veel vrijwilligers aan het werk. Maar deze zware klus zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van enige sponsoren die materieel en grond beschikbaar hebben gesteld.

Daarom bedanken we dan ook speciaal de firma’s:

 • Vereco voor het beschikbaar stellen van de graafmachine, 
 • Vollering Grondbank voor het leveren van de grond, 
 • Van der Helm voor het regelen van de transporten

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding halloweenOp zaterdag 26 oktober 2019 is het weer griezelen in de speeltuin. In groepjes van zo'n 10 personen beleef je onder begeleiding een echte Halloween Spooktocht! Je gaat in het donker door de speeltuin waar het echt griezelen is.

Voor leden gratis toegang: pas meenemen
De entree is via ons clubgebouw Het Kievitsnest, ingang aan de Sterrenweg. We starten rond 19.00 uur.
Voor leden is het gratis, alleen op vertoon van de ledenpasjes. Voor niet leden zijn de kosten € 2,--.

In de zaal kunt u tegen een kleine vergoeding wat lekkers drinken maar natuurlijk hebben we ook griezelige lekkernijen.
Het is leuk als je zelf ook verkleed komt. Ben je 7 jaar of jonger, dan is begeleiding verplicht. De opbrengst van deze activiteit is ten bate van de speeltuin. Aan het eind staat een pot voor een vrijblijvende donatie voor de onkosten.

Hopelijk zien we jullie allemaal verschijnen, het is voor jong en oud!

Help ons met jouw stem!
Help ons alle kinderen met een handicap en hun (groot)ouders met veel plezier te laten spelen bij speeltuin De Kievit. Spelen in De Kievit is al leuk, het wordt nog leuker wanneer iedereen bij ons kan spelen. Daarom willen we graag een nieuw speeltoestel voor kinderen met een beperking. Dit jaar verwachten wij een mooi speeltoestel te plaatsen in onze speeltuin. Een pad mooi pad naar dit speeltoestel zou wenselijk zijn voor kinderen met een lichamelijke beperking, ook geeft dit pad toegang voor de mindervalide (groot)ouders die graag bij hun kinderen of kleinkinderen willen zijn in de speeltuin.

Een mooi nieuw pad
Je hebt het vast al wel gezien: er wordt hard gewerkt aan een nieuw speeltoestel achterin de speeltuin. Dit speeltoestel is heel bijzonder: je kunt er ook in met een rolstoel. Of als je niet zo makkelijk loopt. Leuk dus voor iedereen. Maar, dan moet er natuulijk wel een mooi pad liggen. We willen er iets speciaals van maken. En daarom zijn we op zoek naar geld. Stem jij op ons? Dat kan meteen. 

Stemmen kan 1x per e-mail adres
Jouw stem is dus geld waard voor ons. Hoe meer stemmen, hoe beter. Dus: vraag je ouders, verzorgers, oma's en opa's, tantes en ooms en natuurlijk al je vrienden en vriendinnen. Elk e-mail adres mag 1x stemmen. Kunnen we op jouw stem rekenen! >Stem nu meteen

Zaterdag 5 oktober, De laatste dag dat de kievit open is!

 Rommelmarkt in de Speeltuin De Kievit. Met gezellige muziek.Van 11.00 tot 16.00 uur. Entree rommelmarkt is gratis. Inname spulletjes tot vrijdag 4 oktober.

A.s. donderdagavond 19 september is er weer een bingo voor volwassenen.De eerste voor het nieuwe seizoen. Zaal open 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. ingang Sterrenweg. Tweede bakje koffie gratis. Boekjes vanaf € 6,50. Komt u ook?

../camera/webcam De KievitJe hebt het gemerkt: het is zomer.  Niet te missen. De zon schijnt en het is heel warm. Natuurlijk wil je dan spelen en spetteren in jouw favoriete speeltuin. Onze leiding en vrijwilligers doen hun uiterste best om jou fijn te kunnen laten spelen en zwemmen. We werken heel hard aan schoon zwembadwater.

Wist je dat jij ons kunt helpen het zwembad mooi schoon te houden?

 • Spoel je altijd even af voordat naar het zwembad gaat. Er is een douche bij de ingang.
 • Draag zwemkleding, dit is verplicht. Geen onderbroeken dus, ook geen andere niet-zwemkleding. Als we dat zien, moet je uit het zwembad. En dat geldt ook voor de papa's en de mama's. In ondergoed bijvoorbeeld blijft heel veel viezigheid hangen, dat willen we niet in het water.
 • We hebben toiletten. Je snapt wel waarvoor.
 • Zwemluiers zijn toegestaan, gewone luiers niet.
 • Gooi geen zand of viezigheid in het water, controleer even of je voeten schoon zijn. Spoel ze anders even af.
 • Heb je nog geen zwemdiploma? Dan zijn zwembandjes/vleugeltjes verplicht. Hoe oud je ook bent. Vleugeltjes en zwembroekjes kun je voor een klein bedrag huren bij het winkeltje, zolang de voorraad strekt.
 • Het achterste bad is alleen voor kinderen en volwassenen met een zwemdiploma.
 • Laat toezichthouders met rust. Ze zijn hard aan het werk, stoor ze niet. Volg aanwijzingen op.

Zwembad Cam

Wil je weten of het zwembad open is? Check dan de >zwembad-cam. Dat kun je thuis al doen. Lekker makkelijk dus. Je vraagt je misschien af waarom het beeld niet zo scherp is. Dat is vanwege de privacy. Moeilijk woord hè?
Het zwembad opent als er ten minste 10 zwemmers zijn of worden verwacht.  

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding disco zwemmenOp zaterdag 6 juli a.s. is er disco zwemmen in Speeltuin De Kievit. Aanvang 19.00 uur tot 20.30 uur. Alle kinderen die nog op de basisschool zitten zijn welkom. Kinderen jonger dan 7 jaar alleen onder volwassenen begeleiding. Kinderen zonder diploma zijn zwembandjes verplicht! De entreeprijs voor niet leden is €2,-- per kind (ouders gratis), incl. een kindercocktail en een snoepje. Bij slecht weer wordt het afgelast (melding website en Facebook) en verzet naar 13 juli a.s. Tot ziens in De Kievit.

Midzomerfeest in De Kievit op zondag 23 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur. Thema: SMURFEN.....Met gezellige muziek, smurfen spellen en een groot springkussen. Verder enveloppen spel en verkoop suikerspin en popcorn! Een spellen kaart voor leden is € 2.-- en voor niet leden € 2,50. Wij smurfen zullen erbij zijn, jullie ook?

Zondag 16 juni is het Vaderdag! Ook bij speeltuin De Kievit word je dan verwend. Alle vaders en 1 kind hebben die dag gratis toegang! Vaders ontvangen een kopje koffie of thee met wat lekkers gratis. Komen jullie spelen?

A.s. Donderdagavond 16 mei is er weer een gezellige bingo voor volwassenen! De laatste voor de zomerstop. Zaal open 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Ingang Sterrenweg. Boekjes vanaf €6,50. Komt u ook?

A.s. zaterdag 18 mei gaan onze zwembaden open!. Het weer wordt mooi. Het water is verwarmd! Kom je ook om 12.00 uur kijken bij de opening en daarna lekker zwemmen?

A.s. Zondag 12 mei is het Moederdag! Ook bij speeltuin De Kievit word je dan verwend! Alle moeders en 1 kind hebben die dag gratis toegang! Moeders ontvangen een kopje koffie of thee met wat lekkers gratis. Komen jullie ook spelen?

A.s. woensdag 1 mei en woensdag 8 mei is er van 13.00 uur tot 16.00 uur kinderrommelmarkt. Ben je niet alles kwijt geraakt met Koningsdag, dan is dit je kans om het nog een keer te proberen. Kom ook zitten met je kleedje, aanmelden is niet nodig. De opbrengst mogen jullie zelf houden. Ook bij slecht weer gaat het door, alleen dan in de schuilplaatsen. Voor volwassenen zonder kinderen is de speeltuin gratis toegankelijk; met kinderen betaalt men gewoon entree.

a.s. Zaterdag 27 april, Koningsdag in Speeltuin de Kievit.

We zijn open van 11.00 uur tot 17.30 uur.

Kom jij ook met je kleedje spulletjes verkopen? aanmelden is niet nodig.

Zwembadopening 18 mei. Het is heerlijk speeltuin weer. Maar onze zwembaden en Waterkievit zitten nog in de opstartfase. Deze zijn dus nog niet open! Houd onze site en facebook in de gaten voor updates! ook kunt u bij de entree uw lidmaatschap verlengen of afsluiten! Dan kunt u de hele zomer komen spelen en zwemmen.

Openingstijden

Speelseizoen
Van 1e zaterdag in april
t/m 1e zaterdag in oktober
is de speeltuin dagelijks
geopend.

De speeltuin is gesloten,
4 april 2020 gaat de tuin
weer open. Kijk in
de agenda voor
winteractiviteiten.

Openingstijden in speelseizoen
Weekdagen 
10u - 17.30u
Weekends en feestdagen
11u - 17.30u

Impressie

 • geitjes.jpg
 • geitjes2.jpg
 • geitjes3.jpg
 • geitjes4.jpg
 • geitjes5.jpg
 • schip.jpg
 • schommel.jpg
 • schommel2.jpg
 • schoolreisjes.gif
 • speeltoestel1.jpg
 • speeltoestel2.jpg
 • trampoline.jpg
 • verjaardagsfeestje.gif
 • zandbak.jpg

Volg ons op...

Ben je helemaal online en wil je De Kievit overal volgen? Druk dan op de knop om naar onze Twitter / Facebook pagina's te gaan.

"Like" en deel je ons meteen?

 
 

Facebook